šuf : vo kravatách

Čekali byste, že po roční pauze na blogu bude člověk tak nějak sumírovat co se stalo, proč se vodmlčel a jestli se nestal nekym jinym, než byl ten co sem psal před tim rokem. Čekali byste blbě, sorry. Právě potřeba vypořádat se nějak s takovouhle pauzou dělá restart blogu těžším než by jinak byl. A já jsem se rozhodl se na nějaký vypořádávání prostě vykašlat, a začít rovnou psát o nějaký blbosti co mi zrovna přelítla přes nos. A je to :).

Před pár dny jsme publikovali první výstup našeho velkýho výzkumu o veřejných zakázkách, což přineslo megadávku dojmů. Rozzuřený ministři, fandící i spílající lid a hlavně střet s novinářema. Daly by se tim popsat stohy, ale to bych vám nezáviděl číst. Chaos, nevyspání, volaj vám zajímavý i divný lido (o kterých jste nikdy neslyšeli) a vlastně ještě pořád nevim jestli to jako dopadlo dobře nebo ne :), ale to se snad usadí.

Co vim určitě, a o tom chci právě dneska podat zprávu světu, že nemam rád kravaty. K čemu taková věc je? Jako .. ostatní (mužský) oblečení má alespoň tu slušnost předstírat, že slouží nějakýmu účelu. Chrání vás před zimou a deštěm, má to kapsy na nošení věcí a údajně i předchází studu z nahoty.

Kravata? Evidentně zbytečná věc, obojek kterej vás škrtí a jehož jedinej smysl je že prej to dobře vypadá. No nevim, jestli dívky preferují muže kteří se rádi škrtí před těma kteří ne, je to jejich volba. Možná že ochota nosit kravatu je signálem ochoty později nosit i chomout, a vůbec snášet různá příkoří u nichž moc nerozumíte tomu proč jsou vlastně nutná. Což je rozhodně pro dívku dobrý signál o potenciálním partnerovi.

No nic, já jsem prostě odjakživa trochu zaměřenej proti společenským konvencím co mi nedávaj smysl. Možná že kdysi to k něčemu bylo – že by taková divná šála? Hmm, a nebo bryndák pro opulentní hostiny? Dneska už asi ne, a povim vám že je mi líto že etiketa dneska nepovolí člověku utřít si mastnou hubu do kravaty. To bych její nošení i zvážil. Do té doby se bez tohoto "výdobytku" společnosti obejdu.

P.S. Až budu prezident zeměkoule a budu skoro denně nosit kravatu: prvnímu, kdo mi tenhle článek omlátí o hlavu, koupim pivo.

Leave a Reply

Your email address will not be published.