Šuf : hele vole, jaro

Všechno pučí a na pivo mi nikdo nepučí.Zhubl jsem 7 kil, něco se ve mně zlomilo a nyní opět celý muž (i když kariéry prokletého básníka se nevzdávám), a nikoli zoufalá manželka, což je můj osobní technický termín pro uzlíček neštěstí obviňující sebe i všechno kolem sebe z nespravedlnosti světa. Prokletý básník to ví, ano svět je nespravedlivý, a co? A nic.

Tak teď nehraju ty počítačový hry, hraju na kytaru učim se a vůbec jsem skoro způli tak činorodý jako moje hyperaktivní sestra Ája, což mi činí potěšení. Mam nový pokoj v něm záchod, v něm vodu a v ní rybičky – takže nejsem buzerant. Tenhle článek nemá bejt o něčem, takže sorry milý čtenáři dychtivý po obsahu. Jen tak si plkam ve své spokojené jarní náladě.

4 thoughts on “Šuf : hele vole, jaro

  1. Helene

    zas otazník
    …není to protimluv??? V článku čtu něco o spokojené jarní náladě prokletého básníka… A moc se mi to k sobě, pravda, nerýmuje… o čem tedy je ten "smutný výkřik" ? o spokojenosti snad??? promiňte, pane, ale já to čtu nějak jinak… 🙂 Myslím, že je to zas jenom k tomu, co sž jsem psala… nebo snad není???? 🙂 (Poznámka trochu mimo: jsem "a"…)

    Reply
  2. šuf

    Pravdu má jaro a ne básník

    Milá Helene, nepřeháněj to s tím čtením mezi řádky. I když chvilkama píšu dost chaoticky, vždycky se snažim se vyjádřit co nejlíp – bez náznaků a jinotajů (což se mi, pravda, ne vždycky daří).

    Takže – prokletým básníkem se tituluju hned z několika důvodů – kvůli nedávnému nedobrovolnému exodu od mé milované, kvůli tomu že teď po dlouhý době píšu nějaký básničky a pak kvůli nedávným hrátkám s absintem :), který mi na rozdíl od pravých nositelů této nálepky pranic nechutnal. Přes to všechno měl článek skutečně mít tu jarní náladu – která u mě v tu chvíli pomalu hraničila s euforií. Tak jsem to chtěl někam napsat!

    Reply
  3. Masturbátor (61)

    Svěrák a hodina zpěvu
    Myslim, že o tom složili pan Uhlíř s panem Svěrákem hezkou píseň…Tvůj příspěvek mi jí, Šufe, připomněl…

    Jako že "nejsou jen ztráty…" a i s dalším textem se v podstatě shoduji…až na ten petrklíč…ten sem nenašel, páč nevim jak vypadá…takže sem ho možná našel a nevim o tom, takže je nabíledni, že nemůžu se veselit…

    Reply
  4. šuf

    tu jsem neznal

    ..ale už jsem to napravil. Text je pěknej, melodii stále neznam.

    Těžko říct. Nikdo neví kde se hledaj petrklíče. Mé oblíbené pořekadlo zní "člověk je šťastnej, pokud má chuť na chleba s marmeládou, právě když má chleba a marmeládu". Což ovšem v hledání petrklíčů ani v nejmenším nepomůže – s jednou podstatnou výjimkou o který se zmiňuješ. Pokud jsi ten petrklíč skutečně už našel, a nevíš o něm. A to se podle mě stává mnohem častěji. Petrklíčů přece je, stejně jako chleba a marmelády, hodně.

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.