šuf : máslová kultura

Tak jsem začal naplno vstřebávat místní, teda spíš americkou, kulturu a na radu spolubydlícího Ryana jsem zakoupil burákový máslo. Už dopředu jsem tušil, že to nebude nic moc, ale skutečnost předčila očekávání. Je to fakt kentus, prostě máslo z buráků. Po půlce toustu už bylo naprosto jasný, že dva dolary investovaný do půlkilovky "smooth peanut butter" jsem prakticky vyhodil z okna.

Pak, ale přišel spásný nápad. Vzpomněl jsem si na dvě postavy, který arašídový máslo halasně propagovaly. Jednak ALF a zadruhý tančící banán. Ano přátelé, banán. A jelikož obě jmenované postavy mají u mě slušnou autoritu, rozhodl jsem se burákovýmu máslu dát druhou šanci.

Klip peanut butter jelly time je jeden z mnoha případů, kdy TOTÁLNÍ píčovina dobyla internet. Jak v něčí hlavě vznikla idea tančícího retrobanánu řvoucího že je čas na toust s burákovým máslem a marmeládou? Proč si dal práci s dvouminutovou animací, kde nic než ten banán neni? A proč se na to milióny lidí dívaj znova a znova?! Protože ten banán, vážení přátelé, je sympaťák.

A tak jsem vyhledal onen klip a počal vstřebávat kulturu. Během chvilky jsem hořel zvědavostí co že to ten "peanut butter jelly" je, a už jsem gůglil. A za chvíli spokojeně chroustal tousťák s burákovým máslem a marmeládou. Jo, chutná to přesně tak jak to zní – totální úchylárna. Přesto – nebo právě proto jich průměrný američan sní od narození po konec střední školy asi 1500. Nemůžu uvěřit že jim to chutná i bez toho aby se koukali na tančící banán.

Jen abyste věděli, ten banán je kultovní. Vznikla třeba spousta klonů původního videa, který jsou krásný a nápaditý, nicméně se jim pořád nedaří zakrýt fakt že původní myšlenka – dvě minuty tančící banán a nic víc – je úplně blbá. A vidíte, i tak dobyla svět. A mě pomohla sníst už třetí toust 🙂

7 thoughts on “šuf : máslová kultura

  1. Jana

    Souhlasím
    naprosto s tím, že je to kentus. Zakoupila jsem ho nedávno také ze zvědavosti, co že to ti amíci tolik opěvují a řeknu vám, kdyby ty buráky radši nechali v pevném stavu a nedělali z toho podivnou hmotu (lidi nejméně iritující)žlutohnědé barvy, která se nedá pozřít,udělali by líp.

    Reply
  2. Jita

    taky mi nechutnalo
    ale pak! Skoti mi ukazali tajemstvi kombinace cerstveho bileho chleba, burakoveho masla a marmelady. No a ted to snidam skoro kazdy den! A to jako je, vazeni pratele, pravda pravdouci!

    Reply
  3. jita

    jen maly dodatek
    ta marmelada je nejlepsi jahodova ci malinova. Merunkova je hnus sama od sebe, at s maslem ci bez nej.

    Reply
  4. šuf

    je to žlutohnědý!
    Tudíž už vlastně úplně prefabrikovaný hovno. Vaše tělo se vůbec nenadře. Marmeládu potvrzuju, zkoušim i kombinace s banánama (jako ALF) a jinačíma. Zlomovej bod nastane až první pixla toho sajrajtu dojde. Koupím si ještě někdy druhou? A třetí? Ví bůh. Co ty, Jíťo? btw – mam tu pixlu meruňkový marmelády, brzo jí vodevřu a děj se vůle boží!

    Reply
  5. Jita

    ja?
    No ja ho kupuju! prefabrikovana s*acka – bez ni ani ranu!

    Proste mi ta kultuuura tady vlezla pod kuzi a i do zalutku, to jejich haggis (ovci prejt s kroupama) miluju k zblazneni!

    Az zkusis klokana, dej vedet!!!

    Reply
  6. Majkl

    Jeden za všechny
    Tak vole sem pročet tu tvojí Austrálii a zase sem ztratil několik ideálů co sem o světě měl.

    Nic, du se vychcat.

    Reply
  7. šuf

    ty vole
    Tak to chodí, Narodíš se a pak ztrácíš ideály sedmdesát let v kuse. Když máš kliku, tak i osmdesát. Nakonec chcípneš. Svět je píča. Tak ho pochčij.

    ..

    Ale i na pochcaným píča světě je prdel.

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.