šuf : kult Ondřeje Sekory

Může mi někdo fundovaný vysvětlit, proč jsou, do prdele, v čechách mravenci zákonem chráněný? Dyk ty prevíti jsou co já vim nejúspěšnější mnohobuněčnej druh co na zemi existuje! Kam se lidi hrabou. Jediný rozumný vysvětlení co mě napadá je, že jsme vyrostli na Sekorovi, a ten líčil mravence jako správňáky. Některý. Tak taky chráníme některý. Abychom si třeba nešlapali po dětskejch snech 🙂 nebo?

7 thoughts on “šuf : kult Ondřeje Sekory

  1. šuf

    silnější pes mrdá
    Řada monografií byla napsána i o tom že je Země placatá, atom nedělitejnej a že lítání je fyzikálně nemožný. Většinou autora platil, živil či ubytovával někdo, kdo měl podobnej názor.

    Ale zpět, takhle jednou pleju buš, když tu trham kytku co měla kořen v mraveništi. Tak se ptam šéfika co s tim, abych mravencům neublížil. Podíval se na mě jak na kreténa. Zřejmě tu v chránění mravenců spatřujou stejnej smysl, jako v budování biokoridorů pro městský potkany. Což jsem po chvíli uvažování vyhodnotil jako docela rozumnej přístup.

    Věřim dál, že řada monografií by se dala napsat i o přínosu ledního medvěda pro český rybníkářství. Ale jen Sekorova monografie může zapříčinit veřejnej souhlas s ochranou mravenců. Australani Sekoru nemaj a serou na ně, byť jsou tu mravenci stejně důležitou součástí potravního řetězce jako u nás.

    A Jíťo, jako já s tebou úplně souhlasim, přírodu demolujem odjakživa, a furt to nějak jde. Tak už to chodí, že jeden druh zdevastuje jinej. Od tý doby, co nás bůh vyhodil z zahrady Eden, frčíme každej za svý. Až bude nová mutace neštovic vraždit půlku evropy, z vysoka bude srát na koncept udržitelnýho rozvoje, a zachování ohroženejch druhů.

    Já jako kurva ekonom si takovej názor můžu dovolit. Ale co ty, slečno environ-mentální? Počkej, až budeš mít nějakýho zelenýho zaměstnavatele a lobovat za bůhvíjaký přírodní hovadiny. Ti někdo vmete, jak ses vyjadřovala o mravencích 🙂

    Reply
  2. Jana

    ano, jenom některý
    Jak se můžeš dočíst např. tady(krajina.euweb.cz/navrh_zachprog.rtf: Důvodem k ochraně mravenců rodu Formica není pouze neustálé snižování početnosti jejich populací a jejich zmizení z mnoha oblastí, kde se přirozeně vyskytovali. Podstatný je též hospodářský přínos lesních mravenců jako významných prvků biologické ochrany lesa (snižují riziko gradace škůdců) a klíčová role, kterou hrají v jimi osídlených ekosystémech. Významně ovlivňují populační dynamiku mnoha druhů bezobratlých ale i obratlovců, pro které jsou důležitým zdrojem potravy zvláště v obdobích nouze. Kromě zásadního postavení v potravním řetězci lesní mravenci značně ovlivňují i toky živin (přemisťování půdy a rostlinných částí), dekompoziční procesy a výskyt mnoha rostlin (diseminace, živiny). O významu a bionomii lesních mravenců bylo u nás i v zahraničí napsáno mnoho monografií a vědeckých prací.

    Ty malý kurvy(mravenci farao) co ti vlezou všude a všehno sladký sežerou jsou jinej rod a ty se narozdíl od těch velikejch cíleně hubí.

    Reply
  3. Jita

    No jo, ochrana
    Driv jsme na ni srali. A ona na nas. A slo to. Pak jsme chteli porucit vetru desti. A dneska chcem vsechno na svete mit vyvazeny. Jako prisady na vanocku, aby se to vsechno poradne povedlo a libilo. Kdyz je toho moc, tak to trochu zkorigovat, kdyz je toho malo, tak to vochranovat. Udrzovat vse tak nejak v "normalu". V normalu dle meritka dnesniho moderniho vochranare. A ja si myslim? Kaslat na to!!! Ono si to poradi! Jako kolikrat predtim a kolikrat jeste potom. Jako rezervace jseou hezky, ja to beru – ale ceho je moc toho je prilis.

    AAaaaaaa! A to rikam ja, ktera ma za par tejdnu delat zkosuku z ochrany lesa. Hihi

    Reply
  4. Jaa

    ja teda vim o ekologii a australii taky velky prd..
    ale rekla bych ze v australii mozna maji vice ruznych podobnych druhu ktere delaji podobnou praci a mravenci jsou jim tudiz celkem ukradeni. Nebo nemaji tak vyznamny podil na dane problematice jak u nas… Kazdopadne ale souhlasim ze mi nekdy prijde fakt na hlavu vsecka ta púece.. Dneska jsem zrovna zkoumala jak v narodni prirodni raselinne rezervaci delali nejaky zasahy aby jim odtekala nebo mozna neodtekala voda(bylo to nejak moc nemecky na to abych tomu rozumela). Meli na to bagry staveli hraze prehrady a byly tam fotky : před, při po.. teda potom se mi to libilo mnohem min, a rikala jsem si: Co tim chtej zachranit? Jestli jim prirozene zarusta ekosystem ktery je unikatni nebo co, nevim..

    Reply
  5. Jita

    my enmentalci
    bychom si to asi dovolit nemeli. alespon do statnic 🙂 Ale pak co, kazda teorie by mela mit svoje odpurce a zastance, ne? A uvidime, saty delaj cloveka a penize nazory. hihi.

    Pokud nekde vymira nejakej ojedinelej a vzacnej ekosystem, tezko tomu pomuzes. Maximalne to o nakej ten patek prodlouzis – myslim to umirani. Ale zachranovat bagrama jsem jeste zadnej ekosystem nevidela 🙂

    Ne, jako co by ne. Treba stary lomy jsou supr, nejdriv silenej zasah (tezba) a po rekultivaci nebo jen samostatnou sukcesi se tam muze objevit neco jedinecnyho, co na danym uzemi se nevyskytovalo az peknou radku let. A to je ta priroda.

    A jako ja? Ja vim o ekologii v Astralii taky prd.

    Reply
  6. šuf

    a pamatujete na ten díl krtečka
    Jak si hraje s myškou a ježkem na louce, když najednou přijedou bagry, a postaví tam dálnici. Uprostřed louky zůstane jedinej pařez, na kterej se zvířátka stáhnou, a kterej zarputile brání?

    Pak přijde hodný pan stavbyvedoucí a vidí že jeho dálnice připravila obyvatele louky o domov. Tak rozhodne, že v jednom paneláku jim udělaj novej "ekosystém". Vyrobí jim louku s nafukovacíma stromama, pařezama a kytkama. Zvířátka jsou šťástná, hrají si a skotačí, než ježek jejich novou louku propíchne. Pak je to celý v prdeli. Jejich původní prostředí zničili lidi, dali jim náhradní, ale bylo na hovno a zničila si ho sama zvířátka. A teď prchaj. Hepyend.

    Nafukovací louka! To je symbolika 🙂 Člověk by od autorů dětských seriálů takovou kouzelnou nadsázku ani nečekal. Myslim že jako vzdělávací video by se to mělo environ-mentálcům pouštět. Všude po světě, vlastně by se to ani nemuselo dabovat!

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.